Checkweighers

Products: 9
 1. Checkweegschaal VPI U Advanced Assistent 212x159
  CE-verified
  Check Scale VPI-U-Advanced-Assistent , Check scale VPI-U-Advanced-Assistent is a versatile horticulture scale with i...
 2. Bankweegschaal Checkweegschaal BSK-ISC-VC-212x159
  CE-verifiedStainless steel / rsutproof
  Bench Scale / Checkweigher BSK-ISC-VC , , Affordable check scale with checkweigh function Model BSK-ISC-VC is equipped wi...
 3. WPT-II Checkweegschaal In Rvs Tafel 212x159
  CE-verifiedPower: battery and 230v adapterStainless steel / rsutproofProtection class
  Bench scales for checkweighing Bench scales for checkweighing: extensive “tailor made” versions co...
 4. Flower-Check Bloemenweegsysteem 212x159 Flower Check Weighing System , Flower weighing system for 100% weight check on your flower bunches. If a bunch ...
 5. RVS Checkweegschaal VPI U Advanced DP 212x159
  CE-verifiedStainless steel / rsutproof
  Checkweigher VPI-U-Advanced-DP , , Versatile stainless steel harvest scale with instructions in the display for the...
 6. Checkweger HM-Check-RVS 212x159
  CE-verifiedStainless steel / rsutproofProtection class
  Checkweigher HM-Check-RVS Checkweigher HM-Check-RVS, i.a. to be integrated into existing non-stop automat...
 7. CE-verifiedPower: battery and 230v adapter
  Checkweigher WPT-C-II , Equipped with a clearly readable backlit LCD display, assembled on pole. Excell...
 8. Package weighing / sorting system Here are some pictures as an example of a package weighing / sorting system. Spe...
 9. Checkweger CW-100-II 212x159
  CE-verified
  Checkweigher CW-100 Compact, reliable and accurate +/- checkweighing systems. Particularly suitable ...

Wat is een checkweigher?

Een checkweigher (controleweger) is een weegschaal die meestal is uitgebreid met een klein transportbandsysteem aan linker- en/of rechterzijde van het weegsysteem en op de weegschaal zelf. Het transportbandje aan linker- en/of rechterzijde kan worden aangesloten op een uitgebreider lopende bandsysteem in bijvoorbeeld een sorteer- of verpakkingslijn.

De checkweigher heeft veel geavanceerde functies die via de firmware van de weegindicator worden bestuurd en kunnen worden ingesteld. De hoofdfunctie is het controleren van het gewicht van elk product dat over de weegschaal wordt getransporteerd.

Vooraf kunnen een doelgewicht, minimum- en maximum gewicht worden ingesteld. Als het gewicht van een product buiten de ingestelde toleranties valt, kan bijvoorbeeld een in de sorteerlijn of verpakkingslijn opgenomen uitwerpmechanisme worden geactiveerd, waardoor het product uit de lijn wordt verwijderd. Checkweegsystemen die voorzien zijn van transportbanden kunnen volledig automatisch werken, zonder tussenkomst van personeel.

Er zijn checkweegsystemen die de wegingen statisch verrichten (het transportbandje op de weegschaal wordt korte tijd stilgezet) en systemen waarbij de wegingen dynamisch worden uitgevoerd (het transportbandje blijft ononderbroken doorlopen). Bij het laatstgenoemde systeem is de verwerkingstijd voor het wegen van de producten aanzienlijk sneller.

Ook bankweegschalen zonder transportbandsysteem kunnen zijn voorzien van een checkweegfunctie en vallen dan ook onder de categorie checkweighers. Het checkwegen gebeurt dan handmatig. Andere benamingen voor checkweigher zijn o.a. checkweger, transportbandweegschaal, controleweegschaal, controleweger, lopende band weegschaal, sorteerlijnweegsysteem, weegsorteersysteem.


© Henk Maas® Weegschalen B.V.